Головна/Регіональна конференція «Область без сиріт» у Львові.

Регіональна конференція «Область без сиріт» у Львові.

Дата публікації 2012-04-17

Регіональна конференція «Область без сиріт» у Львові.Ціль конференції - об'єднати в Львівській області всіх, хто небайдужий до долі дітей-сиріт та дітей, що опинились без опіки батьків, тих, хто працює чи лишень починає свою працю у сфері допомоги дітям.

Основним завданням конференції є поділитися досвідом у справі подолання дитячого сирітства  та об’єднати зусилля для зменшення кількості дітей-сиріт в області.

Ініціатором конференції виступив Альянс “Україна без сиріт” спільно з Львівськими громадськими та церковними організаціями. Серед них Комісія Родини Української Греко-Католицької Церкви, благодійний фонд «Дитячі Стежинки»,  всеукраїнська громадська християнсько-просвітницька організація «Нова Надія», благодійний фонд «Відроджені любов’ю» та приватний дитячий будинок «Благодать» спільно з управлінням служби у справах дітей Львівської області.

Завдяки цьому проекту, Альянс «Україна без сиріт» прагнув об’єднати зусилля сотень громадських, благодійних та релігійних організацій з метою охопити всіх знедолених дітей справжньою турботою, дати можливість кожній дитині зростати в люблячій сім’ї та попередити сирітство в Україні.

Найбільша увага на конференції планується приділити сімейно-орієнтовним методам допомоги дітям-сиротам та дітям, що опинились без опіки батьків. Разом з тим великий наголос буде поставлено на роботу, яка проводиться церковними та громадськими організаціями для зменшення сиріцтва в області. Учасники конференції поділяться думками та досвідом стосовно праці у державних дитячих виховних закладах, центрах реабілітації та кризових сім’ях. Окремий наголос буде поставлено на новітній проблемі українського суспільства, пов’язаного з міграцією, - соціальним сирітством.

Зазвичай, переважна більшість дітей-сиріт та дітей, що опинились без опіки батьків виховується та навчається в державних дитячих закладах, в яких, через велику кількість вихованців, діти не мають досвіду сімейного затишку, батьківської ласки і, що дуже важливо, соціальної адаптації.

На сьогодні пріоритетом держави для захисту прав  та інтересів дитини є її влаштування  в сім'ю — усиновлення, під опіку (піклування), у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Адже саме сім'я є першоосновою духовного, економічного та соціального розвитку суспільства. Саме сім'я є тим місцем для дитини, де вона може розвиватись як повноцінна особистість.        

Ми віримо, що в нашій Львівській області є багато щирих громадян, готових прийняти дитину в коло своєї родини і поділитися з нею сімейним затишком.

Для ефективної праці у напрямку подолання сирітства на обласному рівні є вкрай важливим об'єднати зусилля державних органів, громадських, благодійних організацій та Церкви.

Долучитись та прийняти участь в  конференції запрошені громадські та благодійні організації, служителі Церков, губернатор області, мер м. Львова, представники обласної державної адміністрації, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сімей, дітей та молоді,  усі люди доброї волі,  хто має бажання допомагати дітям-сиротам.

Новини | Організаційна інформація | Інтерв'юПідсумки конференції | Фотогалерея

 

j