Головна/Хмельницька область без сиріт

Хмельницька область без сиріт

Дата публікації 2012-03-20

6 квітня відбулася регіональна конференція “ Хмельницька область без сиріт”.


Хмельницька область без сирітЦіль конференції - об'єднати в Хмельницькій області всіх, хто небайдужий до долі дітей-сиріт та дітей, що опинились без опіки батьків, і вже працює у цій сфері, допомагаючи дітям.

Вперше в Хмельницькій області зібрались разом заради дітей-сиріт десятки організацій та сотні людей, які вирішили об'єднатись заради допомоги дітям.

Основним завданням було вироблення спільної стратегії по двох головних напрямках:

  • як зробити так, щоб діти не ставали сиротами;

  • як зробити так, щоб діти, які є сиротами, перестали ними бути.

Організаторами конференції виступили Альянс “Україна без сиріт” та координатор в Хмельницькій області БФ “Милосердя”.

Завдяки цьому проекту, Альянс «Україна без сиріт» прагнув об’єднати зусилля сотень громадських, благодійних та релігійних організацій з метою охопити всіх знедолених дітей справжньою турботою, дати можливість кожній дитині зростати в люблячій сім’ї та попередити сирітство в Україні.

Найбільша увага на конференції приділялась сімейно-орієнтовним методам допомоги дітям-сиротам та дітям, що опинились без опіки батьків.

На сьогодні пріоритетом держави для захисту прав  та інтересів дитини є влаштування її саме в сім'ю — усиновлення, під опіку (піклування), у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Сім'я є першоосновою духовного, економічного та соціального розвитку суспільства.

Саме сім'я є тим місцем для дитини, де вона може розвиватись як повноцінна особистість.        

Переважна більшість дітей-сиріт та дітей, що опинились без опіки батьків утримується, виховується та навчається в державних дитячих закладах, в яких, через велику кількість вихованців, діти не отримують сімейного затишку, батьківської ласки, справжнього добробуту і соціальної адаптації

На сьогодні в Хмельницькій області функціонує 21 інтернат.

Ми впевнені, що в нашій Хмельницькій області є реальна можливість та потенціал допомогти кожній дитині і не залишити жодну дитину без сімейного оточення та піклування.

Під час конференції працювала фотовиставка “Щаслива сім'я”.

У фотовиставці взяли участь сім'ї, які прийняли у свою сім'ю дітей, що залишились без опіки батьків.          

Щоб ефективно допомагати дітям найперше і найголовніше, що потрібно зробити - це об'єднати зусилля державних органів, громадських, благодійних організацій та сім'ї в цілому.

Долучитись та прийняти участь в  конференції були запрошені громадські та благодійні організації, служителі Церков, губернатор області, мер м.Хмельницького, представники обласної державної адміністрації, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сімей, дітей та молоді, бізнесмени, журналісти -  усі, хто має бажання допомагати дітям-сиротам.

В організації конференції допомагали також МБФ “Карітас”, МБФ "Вибір", “Наша спадщина”, депутати міської та обласної рад.

Конференція “Хмельницька область без сиріт” пройшла 6 квітня з 10.00 до 15.00, за адресою: м. Хмельницький, вул. Гагаріна 3-А, в приміщенні Дитячої школи мистецтв.

 

Новини | Організаційна інформація | Інтерв'юПідсумки конференції | Фотогалерея

 

j