Головна/Новини/Роман Корнійко: «Варто боротися затято і віддано за кожну дитину-сироту!»

Роман Корнійко: «Варто боротися затято і віддано за кожну дитину-сироту!»

Дата публікації 2015-05-20

Саме з такими словами звернувся президент Альянсу «Україна без сиріт» Роман Корнійко під час урочистого відкриття конференції «Сирітство перед лицем життя 2015» до її учасників. І протягом наступних трьох днів усі разом вони старанно навчалися та ділилися вже набутим досвідом один з одним. Роман Корнійко: «Варто боротися затято і віддано за кожну дитину-сироту!» Вже традиційно захід відбувався в приміщенні «Центру християнського життя» (Ірпінь, Київська обл.). Цього року конференція зібрала 105 учасників із 11 областей України, а також професійних викладачів та досвідчених практиків. 

Присутні отримали змогу відвідати багато різних семінарів. Зокрема, пройшли заняття на такі теми, як «Психологія сирітства», «Робота з дітьми з особливими потребами», «Конфлікт - ворог чи друг?», «Робота з кризовими сім'ями», «Профілактика професійного вигоряння», та інші. 

А ось новинками цьогорічної конференції стали теми «Робота з окультно-залежними дітьми», яку представив Антон Колганов (Асоціація Еммануїл), а також «Робота з дітьми з алкогольним синдромом», яку виклала Лорел Хілтс, прийомна мама дітей з цією проблемою.

Відвідавши семінар Лорел, прийомні батьки із Києва Резмери Володимир та Надія захоплено ділилися своїми враженнями: «Нам дуже сподобався семінар Лорел Хілтс про дітей з алкогольним синдромом. Ми самі прийняли у нашу сім’ю діток, які народилися з такими проблемами. Лорел має багатий досвід виховання таких дітей. Вона допомогла знайти відповіді на запитання, з якими ми стикаємося кожного дня.» 

Особливо важливим і надихаючим для учасників конференції «Сирітство перед лицем життя 2015» став виступ начальника Служби у справах дітей Київської області Сергія Андріяша, за що ми йому щиро вдячні. Сергій Петрович зазначив, що державні служби повинні бути відкриті для співпраці з громадськими організаціями, особливо з тими, у фокусі яких - діти. Роман Корнійко: «Варто боротися затято і віддано за кожну дитину-сироту!» Загалом, як поділилися своїми враженнями учасники, захід зібрав справжніх служителів - людей, щедро наповнених дружбою, єдністю і жертовністю.

Ми щиро дякуємо усім учасникам, викладачам та гостям конференції «Сирітство перед лицем життя 2015». Особлива подяка команді чудових волонтерів МБФ «У колі друзів», які вже вкотре віддано служили, створюючи для присутніх затишну, дружню і невимушену атмосферу. Роман Корнійко: «Варто боротися затято і віддано за кожну дитину-сироту!»

j